اقدام جسورانه ای که از 30 سال پیش آغاز شد. در اوایل سال 1980 میلادی بود که در راستای برنامه های توسعه الکترونیک دستور کار ساخت و بهره برداری از انواع تجهیزات و خدمات الکترونیکی در برنامه دولت سنگاپور قرار گرفت و امروز بعد از گذشت سی سال از آن تاریخ ، برنامه " دولت الکترونیک ما " به بلوغ خود رسیده و در آستانه پوست اندازی و یک تحول فناورانه دیگر است. دولت سنگاپور معتقد است پیشرفت های سریع فن آوری ها ، به ویژه در بزرگ داده ها ، اینترنت اشیاء (IoT) و هوش مصنوعی (AI) ، امکان تحولات بنیادی را در دولت دارند . از این رو در اقدام و برنامه ای حمایتی تحت عنوان "بومیان دیجیتال" درصدد ایجاد بستری برای تحقق برنامه های جسورانه خود می باشد.
سرعت تغییر و تحولات در صنعت ارتباطات راه دور ( مخابرات ) در اروپا به شدت در حال تسریع است. در حقیقت سال های خوش و پر رونق آنها تمام شده یا این اتفاق در آینده بسیار نزدیکی برای خیلی از آنها رخ خواهد داد. همان طور که می دانیم دلیل اصلی ، تغییر و تحولاتی است که ناشی از ظهور فن آوری نوظهور بوده است. فن آوری هایی که سبب ایجاد تغییرات گسترده ای و برهم زننده یا مخربی بر سبک زندگی اجتماعی ، خط مشی شرکت ها و سازمان ها و همچنین کسب و کارهای آنها شده است.به قول ایرانی ها یک عمر در اشتباه بودیم و به مخابرات و تلفن همراه صرفا به چشم یک ابزار برقراری ارتباطات نگاه می کردیم ولی چه کسی باور می کرد که همین قوطی زیبا ، امروزه بخش جدایی ناپذیر زندگی دیجیتال ما شود البته لازم به ذکر است که در ابتدا ، انتظار نمی رفت که مخابرات و تلفن همراه اش چنین داستان موفقیت آمیزی را رقم زند.
مقایسه ای تامل برانگیز از دو برنامه پنج ساله یکی در سند برنامه پنج ساله هند در افق حکمرانی دیجیتال و دیگری به عنوان بخشی از برنامه سند 25 ساله ایران و چین ، برنامه حکمرانی دیجیتال هند شاهد یک مسیر رو به رشد مداوم است مسیری با نقاط عطف و ابتکارات زیاد که سبب شده پرچمدار تحقق برنامه های حکمرانی و تحول دیجیتال در آسیای جنوبی بشود.
با توجه به اینکه مترو یکی از مناطق پر خطر و مستعد جهت انتقال انواع بیمارهای ویروسی و عفونی نظیر کوید19 می باشد ضروری است طرحی آینده نگر برای کمک به اپراتوری متروی تهران پیشنهاد شود.
شاید تصور شما هم از نسل پنجم مخابراتی یا همان 5G ، بهره برداری از شبکه نسل جدیدی است که پهنای باند بیشتر را در اختیار شما قرار می دهد. این تصویر ذهنی اشتباه نیست از بعد تمایز فناورانه کاملا درست می باشد. اما کسب و کارهای جدید در افق های نسل های 5 ام و 6 ام دیگر به مانند قبل نیست. برای بررسی این موضوع پنج دلیل آورده شده است که در این دست نوشته سعی در باز نمودن آن موارد دارم به قول دوستی باید گفت و پذیرفت که بازار عوض شده Market is shifted از این رو باید دست به کار شد و شروع به خلق مدل های جدید کسب و کار نمود.
هر چند که برای صحبت کردن در خصوص نسل ششم مخابراتی و پیاده سازی اولین پایلوت آن ده سالی فاصله داریم اما جهشی بزرگ در راه است ولی سرعت رشد فن آوری آنقدر زیاد شده است که اگر چند سال دیگر از نسل ششم شبکه رادیویی مخابرات بی سیم رونمایی شد تعجب نکنید. آنچه فعلا واقعیت دارد شروع مراحل تحقیقاتی و مدل سازی این شبکه در آزمایشگاه های دانشگاه های بزرگ و مطرح دنیا به کمک وندورهای مطرح مخابراتی دنیا همچون هوواوی و اریکسون است.
امروزه دستیاران مجازی بسیاری مانند سیری ، الکسا ، کورتانا ، واتسون و دیگر دستیارهای مجازی برای کمک به انجام تقریبا هر کاری از رستوران یابی گرفته تا ارسال ایمیل یا برنامه ریزی جلسات و امثال این کارها متولد و استخدام شده اند آنها فرزند فن آوری های AR واقعیت افزوده، VR واقعیت مجازی و هوش مصنوعی AI هستند از این رو به این دسته از خدمات بعضا Mixed Reality یا MR هم گفته می شود. هر چند که بیشتر این خدمات مبتنی بر عمل و عکس العمل های صوتی هستند ولی به زودی شاهد به کارگیری تعداد وسیعی از این دستیاران در مدل های ترکیبی صوتی و تصویری خواهیم بود.
می گویند رزومه نویسی تخصص می خواهد و تا دلتان بخواهد در این خصوص مطالب مفیدی را می توان در اینترنت یافت اما دریغ از یک مطلب در خصوص اینکه رزومه خوانی هم تخصص می خواهد و در دنیای امروز با این سطح از تخصص آیا مدیران محترم منابع انسانی به این موضوع مهم دقت کرده اند؟! ظاهرا فرض بر این است که استخدام کننده های باتجربه در خواندن ، تجزیه و تحلیل و جستجوی سریع اطلاعات مرتبط به رزومه های کارجویان مهارت دارد. اما برای صاحبان مشاغل كوچك هم آیا همین طور است؟! اما واقعیت این است که این شبهه به هر دوی آنها وارد است از این رو و در این دست نوشته سعی بر این است تا برخی از ابعاد این موضوع باز و بررسی شود.
این روزها در محافل گوناگون حرف از تحول دیجیتال و حکمرانی دیجیتال زیاد زده می شود و به نظر می رسد روند تحول دیجیتال آهسته اما پایدار است.تقریبا از پنج سال قبل وعده سال 2020 و عملیاتی شدن نسل پنجم مخابراتی 5G و به دنبال آن ایجاد طیف وسیعی از مشاغل دیجیتالی ، زده می شد و ما اکنون در آن سال هستیم اما آن چه که گفته می شد عملا محقق نگردید.طبق گزارش ها تازه برخی از کشورها در حال عملیاتی سازی پایلوت های نسل پنجم مخابراتی می باشند و گفته می شود که روند تحقق و فراگیری شبکه نسل پنجم مخابراتی تا یک دهه به طول بیانجامد و دلیل آن غیر از مسائل مالی ، زمانی است که صنایع و شرکت ها برای فهم درست پتانسیل های نسل پنجم مخابراتی لازم دارند و همچنین دلیل دیگر طولانی شدن فراگیری شبکه نسل پنجم مخابراتی که باید آن را هم در نظر داشت ، راهبرد تحول دیجیتالی است که در آن راهبرد قرار نیست یکباره و سریع همه بخش های شرکت متحول شوند چرا که تحول دیجیتال سریع ، هزینه های زیاد و تبعات خاص خود را دارد.
فراگیری کرونا ویروس منجر به تعطیلی تمامی مدارس و دانشگاه های کشور و توقف روال آموزشی برای جامعه تقریباً 14 میلیونی از دانش آموزان و دانشجویان ایرانی گردید. این واقعیت جدید (فلج شدن نظام آموزشی کشور) و البته برای دومین بار در کشور ، نحوه مدیریت و پیش فرض آموزشی را کاملا دگرگون ساخته است. به دلایل مختلف که جلوتر به آنها خواهیم پرداخت این شوک دیر یا زود بایستی در کشور اتفاق می افتاد. ولی نکته مهم و حائز اهمیت این است که اگر زمانی برای ارزیابی مجدد نظام آموزشی کشور جهت اعمال تحول دیجیتالی مد نظر بود ، اکنون دقیقا آن زمان است. پیامد این رخداد عجیب ، اثبات کرد که در ساختار و نظام آموزشی کشور هیچ گونه اثری از مدیریت استمرار کسب و کار یا همان Business Continuity Management دیده نمی شود لذا به نظر می رسد راه تحقق تحول دیجیتال از مسیر درک درست مدیریت استمرار کسب و کار می گذرد.