اقدام جسورانه ای که از 30 سال پیش آغاز شد. در اوایل سال 1980 میلادی بود که در راستای برنامه های توسعه الکترونیک دستور کار ساخت و بهره برداری از انواع تجهیزات و خدمات الکترونیکی در برنامه دولت سنگاپور قرار گرفت و امروز بعد از گذشت سی سال از آن تاریخ ، برنامه " دولت الکترونیک ما " به بلوغ خود رسیده و در آستانه پوست اندازی و یک تحول فناورانه دیگر است. دولت سنگاپور معتقد است پیشرفت های سریع فن آوری ها ، به ویژه در بزرگ داده ها ، اینترنت اشیاء (IoT) و هوش مصنوعی (AI) ، امکان تحولات بنیادی را در دولت دارند . از این رو در اقدام و برنامه ای حمایتی تحت عنوان "بومیان دیجیتال" درصدد ایجاد بستری برای تحقق برنامه های جسورانه خود می باشد.
در این سند زیبا کلید واژه ها و نکات بسیار جذابی وجود دارد ، سعی دارم مهمترین واژه ها ، گزاره ها و جملات را خدمت شما خوانندگان محترم تقدیم کنم.
- آنها (دولت سنگاپور) دیجیتالی شدن را ستون اصلی تمامی تحولات آتی جامعه آینده سنگاپور می دانند و در این راستا برنامه ای تحت عنوان Smart Nation طراحی کرده اند. در این برنامه بزرگ داده ها به عنوان اهرم اصلی و فناورانه و به عنوان یک پیشران مهم در توسعه انواع برنامه ها و خط مشی گذاری ها در حوزه های اجتماعی محسوب می شود آنها معتقدند تلاش بی وفقه آنها در جهت توسعه این برنامه سبب ظهور جامعه ای دیجیتال و تحولی عظیم در اقتصاد از آن جامعه مدرن می شود.
- آنها ( دولت سنگاپور ) دیجیتال سازی را کلیدی برای تحولات آتی جامعه خود می دانند اما همچنان معتقدند که فقط دیجیتالی شدن هدف نهایی نیست. آنها معتقدند این کلید باید سبب خلق و ارائه خدمات جدید و بهتری به مردم شود که کیفیت خدمات دولتی را افزایش دهد. لذا آنها نمی خواهند در برنامه دیجیتالی شدن خود به هیچ عنوان تعامل میان خود و شهروندان را از دست بدهند.
- یکی از برنامه های اصلی دولت سنگاپور ، ایجاد و بهره برداری از سیستم ها و سامانه هایی است که آنها را در بهره برداری از داده ها در جهت خط مشی گذاری مبتنی بر شواهد توانمند سازد. دولت سنگاپور معتقدند که این رویه سبب خواهد شد تا:
- خط مشی های بهتری در کنار مسیر توسعه خدمات دیجیتالی دولت برای خط مشی گذاران ایجاد شود.
- تصمیمات در دولت با کیفیت بالاتری و در زمان درست آن انجام شود.
- ابزارهای فناورانه سطح تعامل شاغلین بخش دولتی با شهروندان را بیشتر خواهد کرد.
- کیفیت خدمات آتی دولت به شدت متحول خواهد شد.
- سطح آموزش ، یادگیری و درس آموزی در دولت افزایش خواهد یافت.
- مهمترین دغدغه دولت سنگاپور در برنامه Smart Nation شیوه تعامل و درگیرسازی تمامی ذی نفعان این پروژه است به طوری که مردم در افق این برنامه قادر به تصمیم گیری در خصوص مسائل مرتبط با جامعه خود باشند.
راهبردهای شش گانه جهت حرکت به سوی حکمرانی دیجیتال در دولت سنگاپور:
- یکپارچه سازی تمامی خدمات سمت شهروندان و کسب و کارها با هدف افزایش هرچه بیشتر تعامل میان دولت و مردم.
- ادغام سیاست ها و خط مشی های دولتی با برنامه های عملیاتی فناورانه. ( با تاکید بر بهره برداری از فن آوری های نوظهور).
- ایجاد و بهره برداری از بزرگترین سیستم عامل دولتی در زمینه فن آوری داده در جهت تحقق حکمرانی داده.
- طراحی و بهره برداری از فن آوری ها با اولویت امن سازی در حفظ و نگهداشت داده های شخصی ( احترام به حریم شخصی ) و انعطاف پذیری بالا در جهت کمک به چالش های دولت ها.
- مهاجرت از برنامه دولت الکترونیک ما به دولت دیجیتال ما جهت افزایش بهره وری و بالا رفتن کیفیت خدمات دولتی.
- همکاری با شهروندان در جهت دخیل ساختن آنها در تصمیم گیری ها و خط مشی گذاری ها به واسطه ابزارهای فناورانه.
در ادامه سند هر کدام از شش راهبرد بالا توضیح داده شده که علاقمندان می توانند جهت مطالعه بیشتر به اصل سند که در زیر بارگذاری شده است مراجعه نمایند.
در انتها و در بند 40 ام از سند آنها ( دولت سنگاپور ) چنین اعلام کرده اند :
همانطور که ما از سی سال پیش شروع به ایجاد برنامه "دولت الکترونیک ما" کردیم امروز هم در برنامه دیگری شروع به عملیاتی سازی "دولت دیجیتال ما" کرده ایم در این راستا دولت تلاش می کند در یک برنامه جسورانه طرح تحول دیجیتال را در سطح اقتصاد و جامعه سنگاپور اجرا و هدایت نماید. هدف ما کمک به تمام سنگاپوری ها جهت دستیابی و دسترسی به تمامی خدمات دیجیتالی آتی دولت سنگاپور ، افزایش سطح سوادآموزی دیجیتال و مشارکت هر چه بیشتر تمامی شهروندان در برنامه های آتی دولت است. ما می خواهیم از این فرصت های دیجیتال در جهت ایجاد یک دولت مدرن و هوشمند استفاده نماییم.
دیدگاه خود را بنویسید