مقدمه:
این روزها در محافل گوناگون حرف از تحول دیجیتال و حکمرانی دیجیتال زیاد زده می شود و به نظر می رسد روند تحول دیجیتال آهسته اما پایدار است.تقریبا از پنج سال قبل وعده سال 2020 و عملیاتی شدن نسل پنجم مخابراتی 5G و به دنبال آن ایجاد طیف وسیعی از مشاغل دیجیتالی ، زده می شد و ما اکنون در آن سال هستیم اما آن چه که گفته می شد عملا محقق نگردید.طبق گزارش ها تازه برخی از کشورها در حال عملیاتی سازی پایلوت های نسل پنجم مخابراتی می باشند و گفته می شود که روند تحقق و فراگیری شبکه نسل پنجم مخابراتی تا یک دهه به طول بیانجامد و دلیل آن غیر از مسائل مالی ، زمانی است که صنایع و شرکت ها برای فهم درست پتانسیل های نسل پنجم مخابراتی لازم دارند و همچنین دلیل دیگر طولانی شدن فراگیری شبکه نسل پنجم مخابراتی که باید آن را هم در نظر داشت ، راهبرد تحول دیجیتالی است که در آن راهبرد قرار نیست یکباره و سریع همه بخش های شرکت متحول شوند چرا که تحول دیجیتال سریع ، هزینه های زیاد و تبعات خاص خود را دارد.
همه آن چه که در مورد نسل پنجم مخابراتی 5G باید بدانید؟!
مطالعه دقیق موارد زیر شما را به پاسخ سوال اصلی نزدیک می نماید لذا توصیه می شود تمامی موارد به دقت مطالعه نمایید و به خاطر بسپارید.
- نسل پنجم مخابراتی ، ما حصل تغییر نیاز و مطالبه صنعت است ، تغییری که از تمرکز به روی مشتری و گوشی ها به تمرکز بر برنامه های کاربردی و صنایع به تمرکز بر توسعه خدمات یکپارچه و حال به تمرکز بر شبکه سازی و شکل گیری اپراتورهای صنعتی معطوف شده است.
- نسل پنجم مخابراتی ، به دلیل نیاز صنایع برای مهاجرت از ساختارهای سنتی به ساختارهای جدید و شبکه ای است ( تحول دیجیتال در سطح صنایع)
- نسل پنجم مخابراتی ، مفهوم شبکه و اپراتوری های مختلف را در دل خود دارد و ماموریت اصلی آن شبکه سازی و ایجاد اپراتوری های مختلف صنعتی است.
- نسل پنجم مخابراتی ، یک شبکه و چندین ده شبکه مجازی دیگر خواهد بود.
- نسل پنجم مخابراتی ، 1000 برابر حجم مصرف دیتا را افزایش می هد ، 10 تا 100 برابر تعداد دستگاه های متصل به شبکه را افزایش می دهد ، 5 برابر تاخیر کمتر در ارسال و دریافت بسته داده ها را ایجاد می کند ، 10 تا 100 برابر افزایش نرخ سرعت ارسال و دریافت داده ها و تا 10 برابر مصرف انرژی را کاهش می دهد.
- نسل پنجم مخابراتی ، آینده تحقق شبکه اینترنت اشیا Internet of Things در اتصال انواع ماشین و دستگاه ها و همچنین بلوغ انواع خدمات ماشینی Machine Type می باشد.
- نسل پنجم مخابراتی ، تحقق در دسترس بودن همه چی در همه جا و هر زمانی به نسبت پهنای باند مورد نیاز است. یعنی اگر یک خدمت VOD یا AOD درخواست شد دیگر مشکل پهنای باند و حجم داده مصرفی مد نظر نیست.
- نسل پنجم مخابراتی ، زمینه ساز شکل گیری انواع خدمات ترکیبی از AR,VR با هوش مصنوعی است و همچنین انواع خدمات و بازارچه های محلی بر بسترهای جدید به سرعت شکل خواهد گرفت. (یک ترکیب طلایی از بازار ، تبلیغات برخط و خدمات پرداختی)
- نسل پنجم مخابراتی ، نسل خدمات راه دور و بهره گیری از دستیارهای هوشمند است از آموزش های مجازی گرفته تا دورکاری و پزشکی از راه دور و هر کاری که به توان از راه دور انجام داد.
- نسل پنجم مخابراتی ، عصر شکل گیری انواع سامانه ها و هاب های هوشمند خواهد بود.
- در نسل پنجم مخابراتی ، شاهد مهاجرت خدمات از سامانه های عمودی به سامانه های افقی خواهیم بود.
- در نسل پنجم مخابراتی ، از سیم کارت فیزیکی دیگر خبری نیست همه آنچه که از یک سیم و لاجیک آن یک کاربر لازم دارد از مسیر OTA به روی Secure Element SE می نشیند و کاربران دیگر لازم به خرید سیم کارت و همچنین تعویض آن را ندارد.
- در نسل پنجم مخابراتی ، بخش زیادی از قابلیت های شبکه رادیویی و شبکه مرکزی Core را به صورت مجازی و به واسطه تکنیک های فناورانه NFV ,SDN می توان دریافت نمودو این تکنیک است که عملا انواع اپراتورهای مجازی صنعتی را شکل خواهد داد.
- در نسل پنجم مخابراتی ، با یک مفهوم جدید روبرو هستیم و آن توانمند سازی کسب و کار ها به واسطه سامانه های BES یا همان Business Enabler system می باشد که در آن سامانه ها خدمات حسب درخواست مشتری ، سفارشی سازی و تحویل داده می شود.
- در نسل پنجم مخابراتی ، شاهد تحقق اتصال بر خط Micro Service ها به Micro Payment ها حسب درخواست آنی و تحت شبکه هستیم و دلیل آن هاست شدن تمامی خدمات پایه بروی شبکه های ابری است که کاربر و توسعه دهنده خدمات و محصولات به راحتی می تواند هر خدمتی را Product Catalogue برداشت و استفاده نماید. و این نسل پنجم مخابراتی است که امکان سریع را برقرار می سازد.
- در نسل پنجم مخابراتی ، از نسل آنتن های هوشمند MIMO استفاده می شود و این یعنی شلیک هوشمندانه سیگنال به کاربر درخواست کننده خدمات.
- در نسل پنجم مخابراتی ، دیگر خبری از فروش پهنای باند و Voice نیست چرا که قرار است اپراتورهای صنعتی خدمات خود را به فروش برسانند و Voice & Data خدمات پایه و پیش فرض آن خدمات محسوب می شوند.
- و از همه مهم تر نسل پنجم مخابراتی ، زمینه ساز ارزش آفرینی های مختلف در Value Chain صنایع مختلف می شود آنچه که همواره در بحث تحول دیجیتال آن را گوشزد کرده ام :
تحول دیجیتال چیست ؟
تحول دیجیتال، استفاده از فن آوری و دستاوردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات ( به تنهایی ) نیست به عبارتی دیگر استفاده از فن آوری های نوظهور و ابزارهای آنها ( به تنهایی ) منجر به تحول دیجیتالی در سازمان ها نمیشود. آن چه که موجب تحول دیجیتال می شود استفاده از فن آوری اطلاعات و ارتباطات و ابزارهای آن است به شرطی که سبب تغییر در الگوهای ارزش آفرینی کسب و کارها شود.
حال با با توجه به قابلیت های معرفی شده از فن آوری نسل پنجم مخابراتی 5G و مرور بند آخر ، تیتر " فناوری نسل پنجم مخابراتی شاه کلید تحول دیجیتال در لبه هوشمند زندگی " مفهوم تر می شود و می توان با درک بهتر و جدیدتری به مفهوم تحول دیجیتال فکر کرد.
جمع بندی:
اعتقاد بر این است که نسل پنجم مخابراتی زمینه ساز تحقق مشاغل دیجیتال بسیار زیادی شود و دیر یا زود این اتفاق خواهد رخ داد چرا که نسل پنجم شبکه های مخابراتی 5G ، ابزار انقلاب بزرگ صنعتی نسل چهارم است و انقلاب صنعتی نسل چهارم یعنی به کار گیری از 5 فن آوری نوظهور که یکی از مهم ترین های آنها که پیشران و Driver سایر فن آوری ها خواهد بود 5G-IoT است و ترکیب این فن آوری با سایر فن آوری ها ، نظیر ترکیب فن آوری نسل پنجم مخابراتی با هوش مصنوعی سبب راحت تر شدن زندگی و دیجیتالی شدن خیلی از خدمات خواهد شد ، که به این ترکیب لبه هوشمند زندگی می گویند و پس از این است که ما شاهد شکل گیری انواع شبکه های مجازی و اپراتوری های تخصصی و صنعتی خواهیم بود ، فضا و جایی که در آنها صنایع می توانند بلوغ و مفهوم تحول دیجیتال را عینا مشاهده نمایند. لذا این جا است که گفته می شود در دنیا و حکمرانی نسل پنجم مخابراتی از بازی رقابت جلوتر بروید و مشتریان خود را با محصولات فناورانه و خلاقانه نوظهور خوشحال و شگفت زده کنید.
و اما سوال آخر و چالشی :
آیا دوران جدید ، از همین حالا شروع شده است ؟!
دیدگاه خود را بنویسید